پریسا تبریز کیست ؟
پریسا تبریز (Parisa Tabriz) یک شهروند ایرانی – لهستانی – امریکایی می باشد. وی یکی از متخصصان بزرگ دنیا است که در حیطه ی امنیت کامپیوتر از استعداد شگرفی برخوردار است. پریسا تبریز ابتدا در گوگل با سمت مدیر مهندسی مشغول به انجام کار بوده و پس از آن مدیریت بخش کروم را به وی سپردند. جالب است بدانید به پریسا تبریز لقب شاهزاده ی امنیت داده اند و این لقب به دلیل تخصص و مهارت های خارق العاده ی پریسا تبریز به وی تعلق گرفته است. براستی که این لقب شایسته ی پریسا تبریز است. پریسا تبریز در سال 2012 در شمار برترین افراد زیر 30 سال در مجله ی فوربز در صنعت فناوری و اطلاعات و در کنار افراد سرشناسی همچون مارک زاگربرگ قرار گرفت.
نام به فارسى | پریسا تبریز |
---|---|
نام به انكليسى | Parisa Tabriz |
تاریخ تولد | 1983 |
تاریخ مرگ | نامشخص |
محل زندگی | ایالات متحده |
همسر | نامشخص |
شغل | متخصص امنیت گوگل |
ثروت | نامشخص |
زندگی شخصی پریسا تبریز
پریسا تبریز در سال 1983 در شیکاگو چشم به جهان گشود. پدر وی یک پزشک ایرانی و مادرش یک پرستار آمریکایی – لهستانی بود. پریسا تبریز در حومه شیکاگو بزرگ شد و فرزند اول خانواده و همچنین خواهر بزرگتر دو برادر است. جالب است بدانید که پریسا تبریز تا سال اول تحصیل در دانشگاه هیچگونه مهارتی در حوزه ی کد نویسی و علوم کامپیوتر نداشت. آنگونه که از ویژگی های شخصیتی و رفتاری پریسا با اطرافیانش مشخص بود وی از همان ابتدا شخصیتی رهبرگونه و مدیریتی داشته است. در یکی از مصاحبه ها پریسا تبریز می گوید: برادرانم به من لقب قلدر را داده بودند و گاها من را نیز با نام قلدر صدا می کردند. من از همان دوران، همراه بازی های برادرانم بودم و با آنها بازی های ورزشی و ویدیویی انجام می دادم. از آنجایی که من از انها بزرگتر نیز بودم آنها را کتک هم میزدم. وقتی بزرگتر شدم در تست پیشنهاد شغل، شغل پلیسی به من پیشنهاد شد که این پیشنهاد شغلی برای من بسیار جالب و خنده دار بود. حال امروز، من در شغلی مشابه، امنیت مردم را تامین می کنم.
جالب است بدانید پریسا تبریز علاوه بر اینکه به فعالیت در حیطه ی امنیت گوگل علاقه ی وافری دارد به فعالیت هایی نظیر عکاسی، صخرهنوردی و کوهنوردی، آشپزی، ساخت کاردستی با شیشه نیز علاقمند است.
تحصیلات پریسا تبریزپریسا تبریز برای رفتن به دانشگاه، در جستوجوی بهترین دانشگاه در امریکا بود و در نهایت برای رشته مهندسی در دانشگاه ایلینویز در Urbana–Champaign ثبت نام کرد، اما به زودی به علوم کامپیوتر علاقه مند شد و در آن رشته به تحصیل پرداخت. وی مدرک ارشد خود را از نیز همان دانشگاه اخذ کرد. در زمان دانشجویی پریسا تبریز تحقیقاتی در حیطه ی امنیت بی سیم و حملات به فناوری های افزایش دهنده حریم خصوصی انجام داد و با مشاورش نیکیتا بوریسوف (Nikita Borisov) مقالاتی را تالیف کرد. پریسا تبریز همچنین یکی از اعضای فعال یک باشگاه دانشجویی علاقهمند به امنیت رایانه بود که به دلیل هک شدن وبسایت خود به آن پیوست. وی همچنین بر این باور است که دانشگاه برای وی زمینه ای را فراهم کرده که بتواند علائق و استعدادهای خود را بروز دهد. او همچنین می گوید که دانشگاه فقط یکی از راه های موفقیت است و می توان در محیط های دیگر این آموزش دید و به موفقیت رسید.
توصیه ی پریسا تبریز به دانش آموزان دبیرستانی که قصد انتخاب دانشگاه را دارد این است که ابتدا علائق و هدف خود را از رفتن به دانشگاه معین کرده و سپس به دانشگاه بروید.
فعالیت حرفه ای پریسا تبریز
پریسا تبریز زمانیکه دانشجو بود یک دوره کاراموزی با تیم امنیتی گوگل را پشت سر گذاشت و از آنجاییکه وی مهارت شگرفی داشت توجه عوامل گوگول را برانگیخت و چند ما پس از فارغ التحصیلی وی در سال 2007 به ان شرکت پیوست. گوگل در آن زمان حدود 50 مهندس امنیت گوگل داشت که تا به امروز به 500 نفر رسیده است. زمانیکه پریسا تبریز برای شرکت در کنفرانسی در توکیو با گوگل آماده می شد تصمیمی گرفت که از عنوان شغلی شاهزاده گوگل در کارت ویزیت خود بجای مهندس امنیت و اطلاعات استفاده کند. وی در این باره می گوید:
من میدانستم که در این کنفرانس باید کارت ویزیت خود را به افراد مختلف بدهم. با خودم فکر کردم عنوان مهندس امنیت اطلاعات بسیار خشک و رسمی است. فعالان صنعت ما، عناوین را بسیار جدی در نظر میگیرند اما من تصمیم گرفتم با یک عبارت جدید، آنها را غافلگیر کنم.
مقاله های اندکی راجع به پریسا تبریز در اینترنت موجود است اما جالب است بدانید به وی لقب سلاح مخفی امنیت گوگل را داده اند.
در طول سالیانی که پریسا تبریز مشغول به فعالیت بوده است، کارکنان Google را که علاقه مند به یادگیری بیشتر در مورد امنیت هستند آموزش داد و با جوانان در DEFCON و Girl Scouts ایالات متحده کار کرد تا مجموعه متنوع تری از مردم را در با حوزه امنیت رایانه آشنا کند. انجام فعالیت در گوگل برای پریسا تبریز بسیار لذتبخش بوده و از جذابیت بالایی برخوردار است. یکی از جاذبه هایی که وی عنوان می کند این است که روزانه با افراد بسیار زیادی که مشتاق یادگیری هستند ملاقات می کند.
فعالیت های پریسا تبریز به شرح زیر می باشد:
- بر عهده گرفتن مسئولیت امنیت گوگل کروم در سال 2013
- انجام سخنرانی با عنوان SSL دارید؟ در اجلاس Chrome Dev Summit در سال 2013
- تلاش را برای پذیرش HTTPS در سال 2014. در سال 2015، کمتر از 50 درصد از ترافیک مشاهده شده توسط کروم از طریق HTTPS بود و تا سال 2019، درصد ترافیک HTTPS به 73-95 درصد در همه پلتفرمها افزایش یافت
- سخنرانی پریسا تبریز با عنوان باید شیطان را بشناسید در کنفرانس توسعه دهندگان کروم توسط در سال 2014
- بر عهده گرفتن مسئولیت یک پروژه صفر، برای یک گروه تحقیقاتی امنیتی تهاجمی در سال 2016
- سخنران اصلی کنفرانس پایتون (PyCon) در پورتلند، اورگان در سال 2016
- سخنران اصلی کنفرانس کلاه سیاه در سال 2018
- سرپرست محصولات، مهندسی و UX، کروم شد در سال 2020
افتخارات پریسا تبریز
- قرار گرفتن در فهرست 30 نفر برتر زیر 30 سال در صنعت فناوری توسط فوربس در سال 2012
- قرار گرفتن توسط Wired او را در لیست 20 Visionaries در سال 2017
- قرار گرفتن در فهرست سالانه زیر 40 سال توسط فورچون به علت بیشترین تاثیر بر جوانان در سال 2018
ثروت پریسا تبریز
از آنجایی که پریسا تبریز شغل های مهمی نظیر مدیر امنیتی گوگل، مدیر بخش مرورگر کروم و… می باشد توانسته است از سنین کم درامدهای میلیاردی زیادی داشته باشد و عنوان یکی از موفقترین دختران ایرانی را به خود تخصیص دهد.
تجربیات پریسا تبریز
- من به عنوان دانش آموز دبیرستانی موفق بودم و با اینکه نمرات مهم هستند، فکر می کنم بیش از حد بر آنها تاکید شده است. آنچه به نظر من مهمتر است این است که بفهمید به چه چیزی علاقه دارید و علاقه خود را به انجام آن کارها نشان دهید. اما مهتر این است افراد تجربه کاری داشته باشند و درک درستی از کاری که از انجام دادنشان لذت میبرند داشته باشند، در اینصورت امتیازاتی برای نمره قائل هستم.
- یکی از پشیمانی های من در ایلینوی این است که در کلاس روانشناسی یا جامعه شناسی شرکت نمی کردم. بسیاری از کارهای من در Google Chrome در حال برقراری ارتباط با کاربران است که از طریق آنها می توانند از خود محافظت کنند. با این حال، من دریافته ام که تشویق مردم به اتخاذ رفتارهای جدید چالش برانگیز بوده است.
- فکر میکنم خیلی روی کلاسهای فنی و مهندسی تمرکز کردم و به طور کامل متوجه نشدم که مهندسی واقعا برای حل مشکلات جامعه و بشریت چقدر موثر است. شما در واقع باید بشریت و جامعه را درک کنید تا بدانید چه مشکلاتی را حل کنید و چگونه آنها را حل کنید.